El bon planejament també existeix

L'arquitecte Enric Batlle mostra en aquesta conferència alguns exemples del que podríem considerar un bon planejament des del punt de vista de la sostenibilitat i la conservació del paisatge com un valor. 

Aquest document és un resum de la conferència que va pronunciar amb motiu de VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny de 2017 a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf07_ciutat_i_territori_enric_batlle.pdf

Continuar llegint

Vinya, paisatge i cultura

Aquí podeu consultar o descarregar-vos la conferència de Josep M. Puiggròs Vinya, paisatge i cultura, que va pronunciar el dia 16 de juny de 2017 en el marc del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf09_josep_m._puoggros_vinya_paisatge_i_cultura.pdf

Continuar llegint

L'activitat econòmica i el paisatge

Aquí podeu consultar i descarregar-vos la conferència que l'arquitecte i membre de la plataforma NO fem el CIM va fer sobre la influència de l'activitat logística al paisatge vitivinícola amb motiu del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar el 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf06_pau_batlle_no_fem_el_cim.pdf

Continuar llegint

Els polígons industrials, són necessaris?

En aquest document podeu consultar o descarregar-vos la conferència que Isidre Gavín, director general de CIMALSA va fer amb motiu del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i Subirats (Confraria del Cava).

pdf05_isidre_gavin_cimalsa.pdf

Continuar llegint

El Atlas del Cultivo tradicional

La conferència de Luís Vicente Elías El Atlas del Cultivo tradicional del viñedo en España y de sus paisajes singulares fa un recorregut que ens convida a reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb les tècniques de cultiu o la relació entre el territori i l'activitat.

Pots descarregar-te el pdf de la presentació aquí: pdf03_luis_vicente_atlascultivoviñedo.pdf

Continuar llegint

Subirats. Vinya Viva

Itinerarirs d'identitat i vivències: de l'aigua, del mirador i de la pedra. Paisatges de paratges d'excel·lència.

L'objectiu de Vinya Viva és fer viure la vinya apropant el visitant d'una forma emotiva al paisatge propi del Penedès. Així ho recullen, Miquel Vidal i Marta Pérez en aquest document.

Podeu descarregar-vos tota la conferència aquí: pdf02_miquel_vidal_subirats_vinya_vivar.pdf

Continuar llegint

Escenaris de futur. Escenaris de conflicte

En aquest document podeu descarregar-vos la presentació que l'enginyera Maria Solé va fer en la primera ponència del divendres 16 de juny del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, on plantejava els escenaris i incoherències que hi ha entre planejaments urbanístics en funció de les administracions o l'àmbit d'actuació que plantegin.

pdf04_maria_solé_escenaris_de_futur.pdf

Continuar llegint

El Congrés en imatges

El VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme es va celebrar al Vinseum. Museu de les Cultures del Vi (a Vilafranca del Penedès) i a la seu de la Confraria del Cava (a Torre Ramona, Subirats). L'últim dia a la tarda, es va fer una sortida de camp, per visitar el marge de pedra seca que s'ha recuperat dins del nou programa Pedrart.

Continuar llegint

La urgència de les accions

La urgència de les accions de preservació del paisatge vitivinícola va centrar majoritàriament el debat del VI Congrés Internacional d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar dijous i divendres a Vilafranca (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava. Torre Ramona).

Continuar llegint

Tot sobre Paul Merton

aaeaaqaaaaaaaautaaaajdk5ztk5mdzmlwe3zjytngmyys05ntk1lwe2otiyytbhodflnqLa conferència inaugural de la sisena edició del Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme anirà a càrrec de Paul Merton, expert internacional en el negoci del vi.

Continuar llegint

Vocació de vegueria del Penedès

  • Se celebrarà els dies 15 i 16 de juny al Vinseum, de Vilafranca, i a Torrerramona, a Subirats
  • Els organitzadors alerten dels perills de la recuperació econòmica  i recorden el valor del paisatge en el negoci del vi

Vilafranca del Penedès / El Vendrell / Vilanova i la Geltrú, 30 de maig de 2017.- Els Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) ha presentat avui el VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny al Penedès.

Continuar llegint

  • 1
  • 2
© CEPVI, 2017 |  Política de Privacitat  |   Avís Legal |   Política de Galetes 
Un web de TERRABIT i TAEMPUS