Té valor el paisatge

El valor del paisatge serà el tema central de la segona tertúlia organitzada dins el programa d’activitats intercongressuals del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI). La tertúlia tindrà lloc dimarts 27 de novembre a les 18.30h a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya (Carrer d’Amàlia Soler, 29 08720. Vilafranca del Penedès).

Continuar llegint

El potencial del Penedès com a destinació turística

S'obre el debat sobre el futur de l'especialització en enoturisme i el paisatge vitivinícola

Representants de Cava Emotions, Cal Feru, Visit Penedès i el celler Loxarel inauguren el cicle de tertúlies del CEPvi sobre el sector del vi i la seva relació amb el paisatge al Penedès.

Continuar llegint

Paisatge vs Enoturisme

El debat sobre la relació entre l’enoturisme i la conservació del paisatge obre un cicle de tertúlies amb professionals del sector

Dirigides per la paisatgista de la Universitat Panthéon Sorbonne Soazig Darnay, les tertúlies formen part del programa d’activitats intercongressuals del CEPVI amb el suport de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya

El debat sobre la relació que hi ha entre l’enoturisme i la conservació del paisatge vitivinícola obrirà un cicle de tertúlies amb professionals del sector al Penedès, organitzat dins el programa d’activitats intercongressuals del CEPVI (Centre d’Estudis del Paisatge) amb el suport de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. La primera tertúlia, titulada Paisatge vs Enoturisme, tindrà lloc el 6 de juny a les 18.30 a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya (Carrer d’Amàlia Soler, 29 08720 Vilafranca del Penedès).

Continuar llegint

El bon planejament també existeix

L'arquitecte Enric Batlle mostra en aquesta conferència alguns exemples del que podríem considerar un bon planejament des del punt de vista de la sostenibilitat i la conservació del paisatge com un valor. 

Aquest document és un resum de la conferència que va pronunciar amb motiu de VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny de 2017 a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf07_ciutat_i_territori_enric_batlle.pdf

Continuar llegint

Vinya, paisatge i cultura

Aquí podeu consultar o descarregar-vos la conferència de Josep M. Puiggròs Vinya, paisatge i cultura, que va pronunciar el dia 16 de juny de 2017 en el marc del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf09_josep_m._puoggros_vinya_paisatge_i_cultura.pdf

Continuar llegint

L'activitat econòmica i el paisatge

Aquí podeu consultar i descarregar-vos la conferència que l'arquitecte i membre de la plataforma NO fem el CIM va fer sobre la influència de l'activitat logística al paisatge vitivinícola amb motiu del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar el 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf06_pau_batlle_no_fem_el_cim.pdf

Continuar llegint

Els polígons industrials, són necessaris?

En aquest document podeu consultar o descarregar-vos la conferència que Isidre Gavín, director general de CIMALSA va fer amb motiu del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i Subirats (Confraria del Cava).

pdf05_isidre_gavin_cimalsa.pdf

Continuar llegint

El Atlas del Cultivo tradicional

La conferència de Luís Vicente Elías El Atlas del Cultivo tradicional del viñedo en España y de sus paisajes singulares fa un recorregut que ens convida a reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb les tècniques de cultiu o la relació entre el territori i l'activitat.

Pots descarregar-te el pdf de la presentació aquí: pdf03_luis_vicente_atlascultivoviñedo.pdf

Continuar llegint

Subirats. Vinya Viva

Itinerarirs d'identitat i vivències: de l'aigua, del mirador i de la pedra. Paisatges de paratges d'excel·lència.

L'objectiu de Vinya Viva és fer viure la vinya apropant el visitant d'una forma emotiva al paisatge propi del Penedès. Així ho recullen, Miquel Vidal i Marta Pérez en aquest document.

Podeu descarregar-vos tota la conferència aquí: pdf02_miquel_vidal_subirats_vinya_vivar.pdf

Continuar llegint

Escenaris de futur. Escenaris de conflicte

En aquest document podeu descarregar-vos la presentació que l'enginyera Maria Solé va fer en la primera ponència del divendres 16 de juny del VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, on plantejava els escenaris i incoherències que hi ha entre planejaments urbanístics en funció de les administracions o l'àmbit d'actuació que plantegin.

pdf04_maria_solé_escenaris_de_futur.pdf

Continuar llegint

El Congrés en imatges

El VI Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme es va celebrar al Vinseum. Museu de les Cultures del Vi (a Vilafranca del Penedès) i a la seu de la Confraria del Cava (a Torre Ramona, Subirats). L'últim dia a la tarda, es va fer una sortida de camp, per visitar el marge de pedra seca que s'ha recuperat dins del nou programa Pedrart.

Continuar llegint

  • 1
  • 2
© CEPVI, 2017 |  Política de Privacitat  |   Avís Legal |   Política de Galetes 
Un web de TERRABIT i TAEMPUS